Losos s cuketovým ragú

Opäť recept. Dnes s mojou najobľúbenejšou surovinou - cuketou :)

Rýchly a super jednoduchý. Odporúčam na romantické večere - máte fantastickú večeru za polhodinku, aj keď meškáte z práce, nenarobíte sa a neprejete sa :D
Je to recept od známeho kuchára Paulusa, ktorý je podľa mňa geniálny a nechcem, aby upadol do zabudnutia.

Cuketa ja mimoriadne variabilná surovina, môžete z nej stvoriť skutočne takmer všetko, vrátane raw špagiet. Navyše obsahuje obsahuje obrovské množstvo živín a veľmi málo kalórií. Chráni a obnovuje bunky, detoxikuje, prečisťuje obličky a hrubé črevo, znižuje cholesterol a podporuje chudnutie (vyplavuje tuky z ciev a organizmu).

Losos patrí k nutrične najhodnotnejším potravinám aj vďaka Omega-3 mastným kyselinám. Obsahuje tiež veľké množstvo bielkovín, horčíka, draslíka, selénu a vitamínov skupiny B. Zlepšuje duševný stav a znižuje riziko srdcových chorôb.

Začneme orestovaním plátkov cesnaku na olivovom oleji, pridáme nakrájanú cuketu, osolíme a okoreníme. Podlejeme bielym vínom (stačí deci). Po chvíľke pridáme rozpolené cherry paradajky a čerstvú bazalku, ktorú môžeme doplniť provensálskym korením. Na záver zahustíme maslom.


Na druhej panvici rozpálime kokosový olej, vhodíme pár mesiačikov cesnaku a pár vetvičiek tymiánu a chvíľku orestujeme posolené a okorené lososové filety. Po odstavení pokvapkáme trochou citrónovej šťavy.

Tradá:

Žite blaho a zdravo!

Komentáře

Okomentovat