Rizoto pre odviazaných, aj tých so záväzkami

Podľa mňa je rizoto taká talianska verzia halušiek: vyzerá zvláštne, je to mazľavé a super to chutí :)


Toto je tip na večeru pre dvoch. Mohla by byť aj romantická, ale hlavne nech je jednoduchá na prípravu, lebo väčšinou nám veľa času na varenie nezostáva. A romantika môže začať už pri varení - čítaj recept :)

Na olivovom oleji orestujeme cibuľu. Nalejeme si deci vína a na úvod si pripijeme. Na orestovanú cibuľku práskneme cca 1 pohár ryže (Arborio je super, ale aj obyčajná guľatozrnná je fajn). Nasucho nepremytú ju ešte orestujeme, Vlejeme deci bieleho vína a necháme vypariť. Deci až dva deci vína popritom vypijeme.

Potom ďalej pijeme a zalievame po horný okraj zeleninovým vývarom/bujónom, kým ryža nepustí škrob a nezmäkne. Pomedzi pijeme, posolíme, okoreníme a pridáme huby, ktoré sme nestihli nakrájať skôr, lebo sme pili. Na záver vmiešame maslo. Nezabudneme piť.

Servírujeme so strúhaným parmezánom, prípadne ďalšími zbytočnosťami čo máte v špajzke, ja som našla sušené paradajky. Popritom dopijeme sedemdecku, takže k večeri si musíme otvoriť druhú fľašu.

Dobrú chuť a žite blaho :)

Komentáře