Podľa mňa je rizoto taká talianska verzia halušiek: vyzerá zvláštne, je to mazľavé a super to chutí :)
Toto je tip na večeru pre dvoch. Mohla by byť aj romantická, ale hlavne nech je jednoduchá na prípravu, lebo väčšinou nám veľa času na varenie nezostáva. A romantika môže začať už pri varení - čítaj recept :)
Na olivovom oleji orestujeme cibuľu. Nalejeme si deci vína a na úvod si pripijeme. Na orestovanú cibuľku práskneme cca 1 pohár ryže (Arborio je super, ale aj obyčajná guľatozrnná je fajn). Nasucho nepremytú ju ešte orestujeme, Vlejeme deci bieleho vína a necháme vypariť. Deci až dva deci vína popritom vypijeme.
Potom ďalej pijeme a zalievame po horný okraj zeleninovým vývarom/bujónom, kým ryža nepustí škrob a nezmäkne. Pomedzi pijeme, posolíme, okoreníme a pridáme huby, ktoré sme nestihli nakrájať skôr, lebo sme pili. Na záver vmiešame maslo. Nezabudneme piť.
Servírujeme so strúhaným parmezánom, prípadne ďalšími zbytočnosťami čo máte v špajzke, ja som našla sušené paradajky. Popritom dopijeme sedemdecku, takže k večeri si musíme otvoriť druhú fľašu.
Toto je tip na večeru pre dvoch. Mohla by byť aj romantická, ale hlavne nech je jednoduchá na prípravu, lebo väčšinou nám veľa času na varenie nezostáva. A romantika môže začať už pri varení - čítaj recept :)
Na olivovom oleji orestujeme cibuľu. Nalejeme si deci vína a na úvod si pripijeme. Na orestovanú cibuľku práskneme cca 1 pohár ryže (Arborio je super, ale aj obyčajná guľatozrnná je fajn). Nasucho nepremytú ju ešte orestujeme, Vlejeme deci bieleho vína a necháme vypariť. Deci až dva deci vína popritom vypijeme.
Potom ďalej pijeme a zalievame po horný okraj zeleninovým vývarom/bujónom, kým ryža nepustí škrob a nezmäkne. Pomedzi pijeme, posolíme, okoreníme a pridáme huby, ktoré sme nestihli nakrájať skôr, lebo sme pili. Na záver vmiešame maslo. Nezabudneme piť.
Servírujeme so strúhaným parmezánom, prípadne ďalšími zbytočnosťami čo máte v špajzke, ja som našla sušené paradajky. Popritom dopijeme sedemdecku, takže k večeri si musíme otvoriť druhú fľašu.
Dobrú chuť a žite blaho :)
Komentáře
Okomentovat